Primavara, anotimpul olimpicilor

Performanţa şcolară reprezintă un barometru important pentru calitatea învăţământului preuniversitar, iar în anul şcolar 2012-2013, elevii Liceului Tehnologic Nisiporeşti  au demonstrat talentul în faţa profesorilor, părinţilor, şi a prietenilor participând la olimpiadele pe discipline, la care au obţinut rezultate onorabile, premii şi mentiuni.

Astfel, Liceul Tehnologic Nisiporeşti a fost reprezentat la etapele judeţene ale olimpiadelor de Educaţie tehnologică, Religie romano-catolică, Biologie şi Discipline tehnice- domeniul prelucrarea lemnului, atât de către elevi de la ciclul gimnazial cât şi de liceeni.

Cea mai mare distincţie, locul I la etapa judeţeană, a fost obţinută de elevul Pal Marius, clasa a XI-a, calificat pentru a participa la olimpiada naţională de Discipline tehnice- prelucrarea lemnului, care va avea loc în luna aprilie a acestui an în Oradea, judeţul Bihor.

De asemenea, s-au numărat printre cei mai buni dintre cei buni la Educaţie tehnologică, eleva clasei a VII-a, Ilieş Elena, care a obţinut menţiune la etapa judeţeană a olimpiadei, iar la Religie romano-catolică, Antal Denis Ştefan şi Petrişor Laura Cristiana de la clasa a V-a au oferit o demonstraţie de inspiraţie divină, care le-au adus locuri binemeritate între primii zece elevi pasionaţi de spiritualitatea vieţii creştine, din judeţul Neamţ.

Copiii sârguincioşi sunt diferiţi. Dacă nu ar fi sârguincioşi, nu ar fi olimpici. Performanţa apare atunci când la talentul competitorilor se adaugă competenţa profesorilor îndrumători şi susţinerea totală a familiei.  În categoria olimpicilor, noi încadrăm atât marii câştigători, medaliaţi, premiaţi, pe aceia care au  participat la etapele judeţene, cat şi pe cei care au participat la olimpiadele locale. Cu toţii sunt merituoşi. Se cuvine să fie lăudaţi şi recompensaţi. Simpla participare la aceste întreceri e o experienţă ce merită trăită.

Fiecare premiu pe care îl primesc este o recunoaştere a muncii lor şi o speranţă pentru viitorul carierei. Când vor ajunge să facă pasul decisiv, cel al studiilor superioare, atunci vor aprecia dacă a meritat sacrificiul. Întregul colectiv al Liceului Tehnologic Nisiporeşti îi felicită pe domnii profesori, pentru că i-au îndru­mat, iar pe olimpici îi iubim, pentru că sînt talentaţi şi pasionaţi de ceea ce fac.